ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ (ανανεωμένο)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΕΝΩΘΕΙΤΕ

Όταν ο υπουργός οικονομικών και χρεοκοπίας, μαζί με τα παπαγαλάκια του (εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο), δημιούργησε, πριν από 2 μήνες, τεχνητή ένταση με την καθυστέρηση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των αστικών συγκοινωνιών όλοι πήραμε το μήνυμα…Η ιδιωτικοποίηση και η υποβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έφτασε…. Οι περικοπές των μισθών και οι απολύσεις των υπαλλήλων τους είναι προ των πυλών……
Γνωστή η μέθοδος της εκάστοτε κυβέρνησης. Αρχικά, μεταμορφώνει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε «ζημιογόνες» αφού εδώ και χρόνια έχει σταματήσει τις χρηματοδοτήσεις που όριζαν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και τις αναγκάζει να δανείζονται από τράπεζες με δυσβάσταχτα επιτόκια. Μετά ρίχνει τα βάρη της κακοδιαχείρισης στους εργαζόμενους μιλώντας για «ημέτερους, τεμπέληδες και υπεράριθμους» θέλοντας να ξεχάσουμε πως οι κομματικοί πάτρωνες χρησιμοποίησαν σε μεγάλο βαθμό τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Στο τέλος, πετάει κι ένα «όλοι μαζί φάγαμε τα λεφτά» και ότι «πλέον θα μπει τάξη» και ο δρόμος για να πειστεί η κοινωνία έχει ανοίξει…… Το κουτόχορτο όμως τέλειωσε!!!!
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι αυτοί που παρουσιάζονται ως σωτήρες που φέρνουν λύσεις και μεθοδεύουν αναδιαρθρώσεις είναι αυτοί που υποτίμησαν και υποβάθμισαν συνειδητά όλες τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ώστε αργά ή γρήγορα να τις ξεπουλήσουν σε ιδιώτες, επιχειρηματίες και άλλα παράσιτα. Και συνήθως όλα αυτά που ξεπουλάνε είναι όλα αυτά που συνηθίζαμε να λέμε «δημόσια και δωρεάν κεκτημένα»: υγεία, παιδεία, ασφάλιση, μεταφορές. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!
Ενώ έχουν βάλει χέρι πολύ βαθιά στις τσέπες μας κόβωντας μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ένσημα κ.α, τώρα προσπαθούν να μας επιβαρύνουν επιπλέον αναγκάζοντάς μας να πληρώνουμε (και ακριβά!) ακόμα και για τα βασικά και αναγκαία για όλους: για την καθημερινή μας μεταφορά, για την περίθαλψή μας, για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια των παιδιών μας. Εν ολίγοις, το κράτος εγκαταλείπει διακριτικά τις κοινωνικές παροχές (κρατώντας μόνο την καταστολή!) και μας χαιρετά μεγαλόφωνα, ξεπουλώντας όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τα αγαθά που προσέφεραν σε τράπεζες, ιδιώτες, συμπράξεις εταιρειών και ασφαλώς ξένα κεφάλαια. Μας σπρώχνουν με χαρά στην αδυσώπητη αγκαλιά των αγορών. Όποιος έχει λεφτά θα ζήσει, οι υπόλοιποι…. Μήπως ήρθε η ώρα εμείς «οι υπόλοιποι» να αναλάβουμε το κοινωνικό κενό που δημιουργείται και να επιταχύνουμε με κλωτσιές την έξοδο τους από τη ζωή μας;

Τα σχέδια «αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού» στους οργανισμούς των Μ.Μ.Μ έχουν σαφείς συνέπειες:

Για τους επιβάτες:
-αύξηση της τιμής και κατάργηση του ενιαίου εισιτηρίου
-κατάργηση των χαμηλών εισιτηρίων για συνταξιούχους, πολύτεκνους, φοιτητές,άπορους κτλ
-μείωση των δρομολογίων, κατάργηση των επονομαζόμενων «άγονων», μη κερδοφόρων γραμμών
-αύξηση του χρόνου αναμονής, κακή συντήρηση των μέσων μεταφοράς
-δημιουργία σώματος ιδιωτικής αστυνόμευσης για τους… «λαθρεπιβάτες»
Για τους εργαζόμενους:
– μαζικές απολύσεις, «εθελούσιες έξοδοι», περικοπές και μειώσεις μισθών
νέες, ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση ενιαίου μισθολογίου
Επιχειρηματικοποίηση των οργανισμών ΜΜΜ, ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια λειτουργίας, επιπλέον υποχρηματοδότηση, ανταγωνισμός κ.τ.λ..

Αυτές είναι οι συγκοινωνίες που ονειρεύεται η «υπό καθεστώς πτώχευσης» εξουσία……
Δεν είναι όμως οι συγκοινωνίες που θέλουμε εμείς……

Δεν αντιμετωπίζουμε τις συγκοινωνίες και τις μεταφορές ως εμπόρευμα. Για μας, η καθημερινή χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι ένα αδιαπραγμάτευτο αγαθό. Ένα κοινωνικό αγαθό αναγκαίο για τις καθημερινές μας μετακινήσεις προς την δουλειά, το σπίτι μας και κάθε λογής δραστηριότητές μας μέσα στην τσιμεντούπολη. Και δεν θα επιτρέψουμε ούτε την υποβάθμισή του, ούτε την οικονομική επιβάρυνση των χρηστών-επιβατών, ούτε το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. Θα το υπερασπιστούμε ως κοινωνικό αγαθό αλλά και κτήμα όλης της κοινωνίας χωρίς διαχωρισμούς εργαζομένων και επιβατών γιατί η επίθεση που δεχόμαστε είναι κοινή και μας πέφτει και εμάς λόγος. Κοινοί θα πρέπει να’ναι και οι αγώνες μας!

Εμείς θέλουμε:
πλήρη κατάργηση του εισιτηρίου
λιγότερα αυτοκίνητα και αυτοκινητόδρομους,
ποιοτικά μέσα μαζικής μεταφοράς για εύκολη πρόσβαση στις γειτονιές μας, στα σπίτια των φίλων και των δικών μας ανθρώπων, στους χώρους ανάπτυξης των δράσεών μας και μπορούμε να βρούμε τους τρόπους να το πετύχουμε.

Για αρχή λοιπόν προτείνουμε:
«Για λόγους στοιχειώδους ταξικής αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης,
κάθε επιβάτης να παραδίδει το ακυρωμένο εισιτήριό του στον επόμενο,
να απομονώνει τα παράσιτα που ονομάζονται ελεγκτές
και να γνωστοποιεί με κάθε αφορμή τη συλλογική άρνηση πληρωμής
του αντιτίμου για τις καθημερινές του μετακινήσεις».

Προσέξτε όμως……τα μέτρα είναι προσωρινά μέχρι την πλήρη κατάργηση των εισιτηρίων αφού έτσι κι αλλιώς…
ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!

ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
(σαν τα πεζοδρόμια που περπατάμε)
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

blog: syneleysikatoikwnvkp.squat.gr

e-mail: tapitourgeio@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *