ΚΕΙΜΕΝΟ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28/29 ΙΟΥΝΗ

ΚΑΤΩ “ΟΙ ΠΑΝΩ” ΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙΣ

Σε μια εποχή βίαιων οικονομικών μεταρρυθμίσεων και πολιτικών αλλαγών η κοινωνία αφυπνίζεται, παίρνει θέση, βρίσκεται στον δρόμο και αντεπιτίθεται. Συνειδητοποιεί ότι για την κατάσταση δεν φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση αλλά συλλήβδην το πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Αρχίζει να οργανώνεται συλλογικά, να απομυθοποιεί και να αμφισβητεί θεσμούς και δομές οι οποίες μέσα στην πορεία των χρόνων αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές. Οι συνελεύσεις πληθαίνουν και επεκτείνουν τις δράσεις τους.
Ο αγώνας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό σε πολλές γειτονιές της Αθήνας επεκτείνεται και στο Σύνταγμα. Εδώ και ένα μήνα λοιπόν, δεκάδες χιλιάδες κόσμου κατακλύζει τις πλατείες διατρανώνοντας την απέχθεια του στο καθεστώς, στα κόμματα και τους εκπροσώπους τους. Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι…
Έχει γίνει αντιληπτό ότι τα κόμματα όπως και αν μας παρουσιάζονται, είτε ως συντηρητικά είτε ως προοδευτικά αναπαράγουν ιδέες, θέσεις και λύσεις που αποσκοπούν μονάχα σε προσωρινές αλλαγές. Συνακόλουθα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν είναι παρά οι μηχανισμοί εξαπάτησης των εργαζομένων και λειτουργούν κατασταλτικά στην όποια προσπάθεια διεκδίκησης. Ένα σύστημα, με όχημα το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο, το οποίο στηρίζεται στην εκμετάλλευση, δεν μπορεί παρά να την αναπαράγει. Για του λόγου το αληθές, δε χρειάζεται να ανατρέξουμε στα πολλά παραδείγματα του παρελθόντος , αλλά απλά να κοιτάξουμε την πραγματικότητα του σήμερα. Η συζήτηση γύρω από το χρέος, τα ατελείωτα μέτρα για την δήθεν εξάλειψή του και ο «φόβος» της χρεωκοπίας είναι συνταγές, που έχουν ως σκοπό να χτίσουν μια τρομοκρατημένη κοινωνία, που ανέχεται την κάθε προσπάθεια των από πάνω να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί. Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου αυτή την περίοδο , μια σειρά δηλαδή επιθετικών προς την κοινωνία μέτρων, δε θα οδηγήσει σε καμία διέξοδο, παρά μόνο σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία. Ο αγώνας ενάντια στην ψήφιση του είναι σίγουρα αναγκαίος, αλλά παραμένει ένα μικρό κομμάτι των αντιστάσεων ενάντια σε όσα σχεδιάζονται για εμάς, χωρίς εμάς.
Στο τρένο που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση επιλέγουμε να μην είμαστε επιβάτες. Ένα τρένο που ακολουθεί πάντα το ίδιο κυκλικό δρομολόγιο, με ενδιάμεσους σταθμούς : υφέσεις, κρίσεις και χρεωκοπίες. Να εκτροχιάσουμε την πορεία του! Να μάθουμε να λειτουργούμε συλλογικά, ισότιμα, χωρίς αρχηγούς, εκπροσώπους, διαμεσολαβητές και εργατοπατέρες. Να γίνουμε όλοι εμείς το «περιθώριο» που θα κυκλώσει και θα πνίξει τις διάφορες κεντρικές εξουσίες. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, πέρα από τις αλυσίδες μας. Οι επιλογές τους, μας έχουν πουλήσει σκλάβους.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28/29 ΙΟΥΝΗ
ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΝΩΝΟΥΜΕ- ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ- ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Μπλοκάρουμε την κυκλοφορία του χρήματος και των εμπορευμάτων
Τρίτη 28/6 9:00 π.μ. προσυγκέντρωση στο σιντριβάνι στην Υμηττού
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ
Τετάρτη 29/6 στηρίζουμε το μπλόκο του Καλλιμάρμαρου

Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα- Καισαριανής- Παγκρατίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *