Αν δεν μοιραστούμε τον αγώνα, θα υποστούμε την ήττα

Παρά την μαζική απαξίωση των ειδικών και των πολιτικών που εκδηλώθηκε στις εκλογές, το κατεστημένο σφυρίζει αδιάφορα και εξαπολύει νέο κύμα μέτρων ενάντια στην κοινωνία, προτάσσοντας ολοένα και πιο επιτακτικά την ανάγκη να θυσιαστούμε όλοι στον βωμό της «εθνικής σωτηρίας». Είναι πια πασιφανές ότι δημιουργούν στρατιές ανέργων και υποτιμημένων εργατών, που θα κινούν την καπιταλιστική μηχανή χωρίς κόστος, δικαιώματα και απαιτήσεις. Όμως η μεταμόρφωση της κοινωνίας σε μάζα υπάκουων και ευέλικτων εργαζομένων δεν είναι εύκολη υπόθεση, και έτσι το κράτος επιστρατεύει σ’ αυτό του το έργο μια πληθώρα εργαλείων και την συσσωρευμένη πανουργία των τελευταίων ετών.

Αρχικά, χρησιμοποιείται επικοινωνιακά η πίεση του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ που λειτουργούν και ως μηχανισμός αποπομπής των ντόπιων ευθυνών και αποπροσανατολισμού της κοινωνικής οργής στα αυλάκια του εθνικισμού, αποκρύπτοντας πως εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο μοιράζονται κοινά συμφέροντα. Ύστερα, η κρατική καταστολή και η βία του παρακράτους, μέθοδοι συνυφασμένες με την ίδια την επιβίωση του συστήματος, προσφάτως εφαρμοσμένες σε μετανάστες, πορείες των φοιτητικών συλλόγων, αλλά ακόμα και πορείες των ΑμΕΑ. Ακολουθούν έπειτα η τρομοκρατία στα σχολεία, με μαζικές αποβολές και επεμβάσεις εισαγγελέων, ο εκφοβισμός στους χώρους εργασίας με απειλές απόλυσης ή μείωσης μισθού, με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, και την δημιουργία ενός ολόκληρου στρώματος ανέργων προς όφελος της πλήρους διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων. Προστίθενται επίσης η απαξίωση και η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών όπως η υγεία και η μεταφορά, αλλά και η σταδιακή επιβολή στρατιωτικού νόμου, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις  6-12. Και η λίστα συνεχίζεται…

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΤΕΙ
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΡΟΧΙΖΕΙ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥ

Μέσα σε όλα αυτά προκύπτει όμως το ερώτημα: Και εμείς τι να κάνουμε;

Ας κάνουμε την αρχή, μετατρέποντας την οργή μας σε συνείδηση και αναζητώντας διεξόδους αλληλεγγύης και συλλογικού αγώνα. Να πολεμήσουμε για αξιοπρέπεια, ζωή, ανατροπή, ελευθερία!

Είναι πια καιρός να συνειδητοποιήσουμε την δύναμη που κρατάμε στα χέρια μας, και να την χρησιμοποιήσουμε, προτού αρχίσουν οι πεινασμένοι και οι άστεγοι να στοιβάζονται σωροί στα πεζοδρόμια. Χωρίς πολιτικούς αντιπροσώπους, χωρίς διαμεσολαβητές και εργατοπατέρες, χωρίς ειδικούς και αυθεντίες, ας  χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας όπλα, την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συνέλευση,  την απεργία, τη σύγκρουση. Έτσι λοιπόν στην απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη:

ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

Αποδεικνύουμε στο σύστημα που μας θέλει αναλώσιμους ότι είμαστε απαραίτητοι, και σε ένα κράτος που μας θέλει αποξενωμένους και ηττοπαθείς ότι είμαστε ενωμένοι και διατεθειμένοι να  παλέψουμε για την ζωή που επιθυμούμε. Μπλοκάρουμε την εύρυθμη λειτουργία των δομών παραγωγής κέρδους που έχουν στηθεί πάνω στις πλάτες μας και συνειδητοποιούμε επιτέλους πως το χαμένο αυτό μεροκάματο είναι μηδαμινό μπροστά σε όσα μας κλέβουν, και όσα ακόμα ετοιμάζονται να μας κλέψουν.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ

Η κατανάλωση δεν είναι παρά η άλλη όψη της παραγωγής. Για να μποϋκοτάρουμε αποτελεσματικά την κυκλοφορία των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών δεν φτάνει να απέχουμε από την εργασία· είναι απαραίτητο να μην βάλουμε κάποιον να δουλέψει για μας, είτε πρόκειται για κούριερ είτε για σερβιτόρα. Η απεργία πρέπει να αναδυθεί ως πράξη καθολικής αποχής από το προϊόν και όχι ως εκτονωτικό πανηγύρι, γιατί μόνον έτσι είναι πραγματικά επικίνδυνη για το σύστημα που έχουμε απέναντί μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Ήρθε πια η ώρα να σπάσουμε τα αποπνικτικά πλαίσια της οικιακής μας απομόνωσης και να βγούμε στον δρόμο, προς αναζήτηση του χαμένου «εμείς» αυτής της κοινωνίας. Οργανώνουμε τους αγώνες μας συλλογικά και αδιαμεσολάβητα σε χώρους εργασίας, γειτονιές, πανεπιστήμια, και δεν αρκούμαστε σε μια συγκαταβατική, ημερήσια αποχή από την εργασία, την οποία θα εκμεταλλευτούμε για να κοιμηθούμε λίγες ώρες παραπάνω. Αν δεν μιλήσουμε τώρα, θα χάσουμε πολύ περισσότερα μετά. Παρόλο που δεν γουστάρουμε καθόλου τους χαρτογιακάδες-επαγγελματίες συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι υπογράφουν μυστικές συμφωνίες και ξεπουλούν τους εργαζομένους πίσω από τις πλάτες τους,  θα κατέβουμε στο δρόμο στήνοντας το δικό μας οδόφραγμα στον οδοστρωτήρα που θέλουν να περάσουν πάνω από τις ζωές μας. Θα ενώσουμε τη φωνή μας με τις κραυγές της διαδήλωσης και θα αποτινάξουμε τον ατομικό μας φόβο μέσα στους συλλογικούς δρόμους της διεκδίκησης και του αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΥΜΗΤΤΟΥ, 10.30 μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΜΟΥΣΕΙΟ, 12.00 μ.μ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

blog: syneleysikatoikwnvkp.squat.gr

e-mail: tapitourgeio@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *