ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!!!

Την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη βρεθήκαμε στους δρόμους των γειτονιών μας ώστε να δράσουμε ενάντια στην υποβάθμιση και το μεθοδευμένο ξεπούλημα των οργανισμών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από την κυβέρνηση του ΔΝΤ και της τρόϊκας. Το πρωί της Παρασκευής 10/12 ανεβήκαμε στις τοπικές γραμμές της ΕΘΕΛ (203,054, 732) και του ΗΛΠΑΠ (11) μοιράζοντας χιλιάδες προκηρύξεις για το κοινωνικό αγαθό που λέγεται μεταφορές και για την διεκδίκηση των δωρεάν μεταφορών. Προτρέψαμε τους «επιβάτες» όχι μόνο να αρνηθούν την σχεδιαζόμενη αύξηση του εισιτηρίου από την 1η Γενάρη αλλά και να διεκδικήσουν δωρεάν μεταφορές υπερασπιζόμενοι τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Λίγο πριν την έναρξη της πρωινής βάρδιας και πριν πάμε στην δουλειά μας (όσοι ακόμα διαθέτουμε…), βρεθήκαμε μπροστά στα εκδοτήρια του σταθμού μετρό Ευαγγελισμός μοιράζοντας εκ νέου προκηρύξεις ενώ καθ’ όλη την διαδρομή μας κολλούσαμε και αυτοκόλλητα που καλούν σε κοινωνική ανυπακοή απέναντι σε ελεγκτές  και αύξηση εισιτηρίου και προτρέπουν στην αλληλέγγυα στάση μεταξύ των επιβατών. Οι αντιδράσεις των επιβατών ήταν σε γενικό βαθμό θετικές και ενθαρρυντικές.

Όμως, δεν σταματήσαμε εκεί. Το απόγευμα της Παρασκευής 10/12 ξαναπήραμε τις προκηρύξεις μας και τα αυτοκόλλητα μας και γίναμε και πάλι …«λαθρεπιβάτες». Αυτή την φορά, τοποθετούσαμε αυτοκόλλητα και στα ακυρωτικά μηχανήματα ώστε να τα μπλοκάρουμε συμβολικά καλώντας τους συνεπιβάτες μας να μην ακυρώσουν το εισιτήριό τους ή να παραδώσουν το ακυρωμένο εισιτήριο τους στον επόμενο επιβάτη. Επίσης, βρεθήκαμε και πάλι στα εκδοτήρια του σταθμού μετρό Ευαγγελισμού μοιράζοντας προκηρύξεις και πιάνοντας κουβέντα με επιβάτες και εργαζόμενους. Μπροστά στην θέα του πανώ μας πολλοί κοντοστάθηκαν και μας ζήτησαν τον λόγο βρίσκοντας μια ευκαιρία να γνωριστούμε και να προβληματιστούμε από κοινού.

Η ολοήμερη δράση μας για τα ΜΜΜ αποτελεί ένα κομμάτι της ευρύτερης κίνησής μας ενάντια στην γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι ζωές μας και την κοινωνική λεηλασία που οργανώνεται από τα ντόπια και τα υπερεθνικά αφεντικά. Μέσα στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει εντάσσεται και το ξεπούλημα των συγκοινωνιών-μεταφορών και η περαιτέρω υποβάθμισή τους. Πόλεμος που στοχεύει στην εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση του συνόλου των κοινωνικών αγαθών (υγεία, εκπαίδευση, μεταφορές κτλ) αποκόπτοντας τα ακόμα περισσότερο από τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Οι κινήσεις μας δεν στόχευαν απλώς στην άνευρη υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας αλλά στην άμεση δράση και ενεργοποίηση των «από κάτω» της κοινωνίας στην κατεύθυνση της επανοικειοποίησης όλων όσων μας ανήκουν…με όπλα μας την συλλογικότητα, την άμεση δράση, την αλληλεγγύη, τον αγώνα….

Να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη παρόμοιες δράσεις έγιναν σε γειτονιές της Αθήνας αλλά και στο κέντρο της πόλης από αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. (Μέρα συντονισμένων δράσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς)

Το κείμενο που μοιραζόταν στη παρέμβαση: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΕΝΩΘΕΙΤΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *